keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Sunnuntaina 20.2.

Tervetuloa mummotauti!

5 kommenttia:

  1. Samaa olen pistänyt lukemattomat kerrat ja yleensä sitä on mulla jatkettu useamman kuukauden ajan. Siinä kyllä menee pää ja kroppa ihan sekasin :( Toivottavasti et joudu pitkään tota käyttämään ja ei tule kovin pahat oireet. Ja toivottavasti siitä on apua! Mulla on yleensä auttanut.

    VastaaPoista
  2. Karseen iso määrä tuota ainetta, hui! Onko piikittely sujunut ihan hyvin, onko ollut oireita?

    VastaaPoista
  3. Luomuton: Mitä varten sä oot pistänyt tuota. IVF-hoidon vuoksi vai endon hoitoon? Sillä siis kyselen, kun kiinnostaa että mihin/millä tavalla sulla on se auttanut? Toivotaan että pysyisin oireettomana (pahoin pelkään) ja 2kk:n lamautus olisi tarkoituksena tehdä. Joko 2 piikkiä tai 1 piikki + sumut.

    Vaahtis: Mulla on ainoastaan tuo piikki laitettavana sunnuntaina, muuta ei ole tarttenu pistellä. Se vaikuttaa kuukauden, sitten vasta kuukauden päästä pistetään seuraava/alan käyttämään sumuja (tämä vielä hiukan auki, kummalla mennään).

    VastaaPoista
  4. Olet ihailtavan sinnikäs! Olen onnellinen, että olette päättäneet jatkaa hoitoja. Toivon niin paljon, että nyt lääkärit ovat löytäneet ne oikeat aseet käyttöön ja onni löytäisi teille tiensä! Kauheasti voimia tällä raskaalla polulla kulkemiseen <3

    VastaaPoista
  5. Heips ja sori kun nyt vasta vastailen! Mulla on aina tehty hoidot (IVF:t ja ICSI:t) pitkän kaavan mukaan pahan endon vuoksi. Eli alkuun olen laittanut 1-3 piikkiä Procrenia, jotta endo hieman rauhoittuisi ja sitten on alettu stimulointi. Lääkärit olleet sitä mieltä (ja itsekin uskon), että endo estää (tai ainakin haittaa) alkion kiinnittymisen, jos on kovin aktiivinen. Välillä mulla on Procren-kuurin jälkeen mitattu CA-arvo ja se on yleensä laskenut normaalille tasolle Procrenin avulla, eli on auttanut. Tuoresiirrot ovatkin meillä onnistuneet (alkiot kiinnittyneet, tosin myös kesken on moni mennyt...), kun endo on saatu kuriin. Eli siten mulla on toi auttanut ja tosi moni mua hoitanut endometrioosiin perehtynyt lääkäri uskoo endon kuivatukseen ennen hoitoa ja pitkään kaavaan endopotilailla. Ne oireet on vain mulla aina ihan kamalat (yöhikoilu, ei saa nukuttua ja hirveä kiukku koko ajan jne...), mutta nekin sitten aina sillä kestää, kun tietää, että muuten ei ainakaan onnistu. Toivon kovasti että et saa kovin pahoja oireita kuivatuksesta ja hoidosta on apua ja raskaus alkaa!

    VastaaPoista