perjantai 15. lokakuuta 2010

Haittavaikutukset

Estrogeenituotannon estyminen saattaa aiheuttaa mm. seuraavia oireita:
Kuukautisten kaltainen vuoto, lämmön tunne iholla, hikoilu, emättimen kuivuus, vähentynyt seksuaalinen halu, luuntiheyden väheneminen, rintojen arkuus, johon liittyy niiden koon muuttumista, kynsien lohkeilu, akne, kuiva iho, maidoneritys, vatsakivut, tuntohäiriöt, silmien kuivuus.
Nenäsumute voi myös ärsyttää nenän limakalvoa ja aiheuttaa siten nenäverenvuotoa.

Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat:

Päänsärky, painon vaihtelu, uneliaisuus, huimaus, ummetus, väsymys, yliherkkyysreaktiot (ihon punoitus, kutina, ihottuma, nokkosihottuma), allerginen astma, johon liittyy hengenahdistusta, emätinvuotoa, kasvojen ja raajojen turvotus. Vuotoa kohdusta. Sydämen tykytys, verenpaineen nousu verenpainepotilailla, unihäiriöt, muisti- ja keskittymiskyvyn häiriöt, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, karvoituksen muutokset, vaikeat yliherkkyysreaktiot, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, masennus.

Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekissa.....

Selvä... onkohan vielä jotain muka mitä tuossa ei olis mainittu :)

Eli siis tänään haettu Suprecur apteekista! Sitä oli onneksi saatu sinne ja ensi viikolla pitäisi alkaa sumuttelemaan itsellensä sitten noita haittavaikutuksia! (Mä oon yleensä tosi herkkä lääkkeille.. clomeistaki mulla oli ne "harvinaiset-ryhmästä"-oireet, eli näköhäiriöt!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti